Fortællinger fra de ansatte
Kommentar fra de ansatte 1. marts 08
Erna Rehr ung pige 1960:
En periode med positive oplevelser, bortset fra rengøring af komfuret.

Else Marie Hessner køkken1963-64:
Jeg husker, når vi var færdige med opvasken, skulle komfuret rigtig slibes og pudses, så det skinnede. Når børnene skulle i seng, sang vi en sang inden de skulle sove. Hvis vi havde besøg, var det til kl. 23 præcis, der skulle ikke gå lang tid over, før der blev banket på døren.

Tove Lauritzen (Topsy) køkken + pleje1963-64:
🙂Mine oplevelser med frk. Karin Nielsen har fulgt mig resten af livet.😘

Jette Lohmann husassistent 1964-65:
Det var rigtig dejligt at være der. Vi var mange, som virkelig havde det sjovt og rart med hinanden. Nede i køkkenet hang der disse slagterkroge, og en dag hvor jeg var lidt ivrig, fordi jeg skulle til Fyn, hang mit øre fast i en af disse kroge. Vild opstandelse, en masse fnisen og spydige bemærkninger, men jeg kunne tåle det, for jeg kunne da godt se komikken i det hele. Ha...Ha...

Inge Christensen køkkenassistent 1964-65
Jeg husker børnene, når de kom i store busser, skulle bades og "afluses". Stor omsorg omkring børnene. Husker en lille pige med "elefanthud", der sad i blød flere gange om ugen og fik en tur med pimpsten bagefter. Hvor blev der gjort meget for børnene i julen. I 1964 var det frk Jensen, der var julemand, de store børn vidste, at det var hende, da hun manglede et par fingre. Der var en god tone de voksne imellem. Julekagen, hvem har opskriften? ? ? 

Lis Wrang barneplejerske nov.1964 - marts1966
Der var rigtig mange gode oplevelser. Jeg mødte min mand Jeppe gennem "Kysten". han havde kontakt til alle på "Kysten" i den periode, da han leverede varer fra købmand H.P. En dårlig oplevelse var, når man havde aftenvagt og skulle gå runden ned i kælderen, det var et mareridt, uha.

Helle Christensen husassistent 1965-66:
Der var mange gode oplevelser, en af dem jeg tit tænker tilbage på, er juleaften, hvor jeg fik lov til at arbejde. Køkkenvagten var ikke så rar, da den altid skulle slutte af med at pudse komfuret.

Bodil Thomsen barneplejerske 1966-67:
Jeg husker engang, der var skoldkoppeepidemi - en slem oplevelse -. Jeg husker, hvordan børnene ankom, blev badet, fik andet tøj på, spisesalen. Alle de sange vi sang hver dag, kunne børnen godt lide. Jeg gik aftenture med de store piger. Ved sengetid fik jeg en snak med hver enkelt af børnene, det nød de og ikke mindst jeg selv.

Marie Andersen køkkenleder nov.1968 - juni 74:
Mange daglige oplevelser! - Positive.

Margrethe Conrad køkkenassistent/aftenvagt 1972-74:
Mange gode oplevelser kan ikke fremhæve det ene fra det andet.
Af frk. Nielsen ansat 62-64 (Karin Andersen)
   Her er lidt om børnene fra deres første dag.
   Nogle børn blev afleveret ved fordøren, andre fik lov til at tage afsked med mor eller far inde i en lille besøgsstue. Så gik turen ned i kælderen, hvor de blev badet og fik vasket hår i brun sæbe (det skulle være forebyggende mod lus). Så fik de sanatoriets tøj på og kom op til alle de andre børn. (Jeg kan godt forstå, hvis nogle har følt sig meget alene den dag). 
   De små og store børn var delt op og havde hver deres sovesal. Det kunne godt være hårdt for et søskendepar, når de blev skilt ad om aftenen. Heldigvis var børnene hurtige til at finde legekammerater, og de virkede glade. Det var nok mest, når de var kommet i seng, de fik tid til at savne deres familier.
   I spisesalen var børnene delt op ved små og store borde, og der blev sunget, inden de fik mad. Børnene elskede at komme med ud i køkkenet og  hente maden, som blev transporteret hen i spisesalen i en stor trækvogn.
   Der var mange børn, som græd, når de kom, men også nogle som græd, når de skulle hjem.
   Der var både danske og tyske børn på sanatoriet, og de legede alle fint sammen.

   Engang da altmuligmanden Moldt havde samlet kattekillinger i en sæk med sten i, for at drukne dem i havnen, nåede jeg at stjæle fire killinger fra sækken. Stor var vores jubel, da vi om aftenen så ham smide sækken i havnen.
   Jeg fik ikke megen søvn den nat, for jeg havde gemt killingerne på mit værelse, og jeg fik en hel fridag til at gå med at finde nye hjem til dem, men det lykkedes.
   Mine forældre fik den mindste, som blev madet op med en dukkesutteflaske.  
 
Overskrift 1
Bodil Thomsen fik denne anbefaling da hun rejste fra kystsanatoriet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

jette Hedemann Hansen | Svar 21.12.2016 13.51

Hej
Jeg søger en der måske kan huske mig?
Jeg har været et sted imellem 3-5 år er født i 1956
Hed Jette Hedemann Hansen.
mail@nicojama.dk

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 04:46

Hej . Jeg har været der adskillige gange. Tror det var fra 68- 74. Husker vi sov i en stor sovesal med tremmesenge af metal. Smed altid min sutsko ud ad vinduet

...
20.10 | 09:44

Jeg har været på Augustenborg omkring 4- 5 års alderen. Dvs 1960-61 . Det må have været på Kystsanatoriet til aflastning? Tror jeg var der i 4 mdr.

...
22.09 | 17:20

Mig og min søster gullbrith var der i 65/ 66 og vu har mange mange gode minder derfra ,og sijken nogle søde pleer dervar ,og de gjore alt for os så vi havde det

...
13.09 | 23:58

Jeg var her sammen med min lillesøster og lillebror omkring 67 - 68 .
Jeg var ca 12 . Det var omkring fastelavn.

...
Du kan lide denne side