Bentes minder

Overskrift 1

For et par år siden begyndte jeg at lede efter oplysninger , hvor jeg havde været på Augustenborg.Jeg undrede mig over at jeg ikke kunne finde noget på nettet, men jeg søgte på"svagbørnskoloni i Augustenborg" og kunne ikke finde noget.

Derfor tog min mand og jeg til Augustenborg her i sommers.

Jeg kunne ikke finde bygningen og spurgte mig frem, hvor jeg i en genbrugsforretning, fik fortalt at ejendommen var revet ned i 1974, og at der var en del oplysninger på lokalhistorisk museum.derudover fortalte hun om en hjemmeside.

Vi så hvor ejendommen havde ligget, og gik hen til lokalhistorisk museum som var lukket, men der kom en herre cyklende forbi, og han låste os ind og gav os en halv time til at se hvad der var samlet om Kysten.Så det var jo spændende.der så jeg billeder som jeg husker ejendommen, og billeder inde i huset.
Da jeg fandt hjemmesiden skrev jeg så.
jeg har regnet mig frem til at det nok var i 1955 jeg var der. jeg kan huske man var meget i tvivl om jeg skulle i skole.
Så det må passe med at jeg i 1955,om sommeren ville blive 7 år.Man sendte mig ikke i skole,så jeg husker jeg gik og tullede rundt når de andre var i skole, og besøgte de syge børn som var samlet i et rum.
Jeg husker spisesalen (større end på billederne)men som barn er alt jo nok ret stort.
Ved hvert bord var der en bordformand,og jeg hørte til de små så jeg skulle have havregrød, selv om jeg gerne ville have havregryn.En dag snød jeg, men bordformanden sladrede.
Forstanderen øste maden op,og det skulle man spise, man kunne altid få mere, men ikke mindre.
En dag sad jeg i flere timer (sådan husker jeg det)efter at andre havde forladt spisesalen, med en dessert, og jeg fik ikke lov til at rejse mig før jeg havde spist op.
Jeg husker også at vi en gang om ugen, gik over i en anden bygning højt oppe ad nogen trapper, hvor vi skulle vejes af en læge.
Jeg blev noget fedet op på de måneder jeg var der.
Når jeg fik brev eller pakke hjemmefra , og hvis der var slik
i ,blev det samlet sammen og delt ud til alle.
Jeg husker også vi havde ens tøj på og at der var 2 søstre der var stukket af, og hvor man talte om at de nok hurtigt ville blive fundet da man ville kende dem på tøjet.

Om det jeg husker er rigtigt ved jeg jo ikke, men det kan jo ikke være nogen der har fortalt mig det, da jeg aldrig har talt med nogen der har været der,men det kunne da være dejligt at få suppleret med meget af det man ikke kan huske.
På hjemmesiden hvor Birgit Nielsen har lagt billeder ind er jeg ret sikker på at det er mig den mindste på billede nr. 14 , hvor vi sidder på trappen.
Findes der slet ikke nogen notater over navne og perioder hvornår man har været der?

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

lone maes lemvig | Svar 03.11.2013 02.50

jeg kunne godt ønske mig at høre fra nogen der var der forår--sommer 1955

lone maes lemvig | Svar 13.08.2013 16.40

hej jeg hedder Lone jeg var der også i 55 det du skriver husker jeg også med sp
isesal ens tøj jeg gik heller ikke i skole jeg var fra København fik ikke besøg

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.07 | 12:24

Min svigermor har haft ophold på Kystsantoriet, men husker meget lidt og ved ikke hvorfor hun var der. Hun har formentlig været på sanatoriet omkring slut 1961

...
19.06 | 22:52

Jeg efterlyser nogle der var på kystsanatoriet midt på sommeren 1946 og det var på grund af turberkulose og andre sygdomme.
Jeg var meget glad for at være der.

...
07.06 | 17:41

Hej jeg mener jeg har været der ca. 1958 - 1960 kan ikke huske hvor længe og hvorfor ? Var der sammen med mine 4 søskende 3 brødre 1 søster
Kan huske noget

...
31.05 | 21:27

Augustenborg er da vel ikke det samme som sanatoriet kysten i Nysted ???

...
Du kan lide denne side