Nyhedsbreve
Skrevet af redaktørerne
luftbilledet af Kyst, har jeg fået lov til at sætte ind af Niels Borg
              Jeg   har fået er par billeder ved 

 Herluf Christian Jensen og  Niels Borg.

Tak til begge.

Billederne er sat ind som undermappe til nyhedssiden.

Jeg vil lige kort opdatere, at Marie Johansen (Bram),har fået fred, 
Uha uha, det er flovt der ikke er blevet opdateret.
Vi har nu 21.september 2020.
Sådan er det med pensionister.Man har alt for travlt.

Jeg var så heldig at blive inviteret til kaffe ved Margrethe Buch(Conrad)
Hun var blevet ringet op af 2 , hun havde arbejdet sammen med på kyst, til det lukkede i 1974.Vi fik et par hyggelige timer og minder, selvom jeg havde været der helt tilbage i 65-66.
En del personale var de samme.Vask af børn foregik stadig på samme måde.
Sjovt at få genopfrisket.

Undskyld til  alle der har skrevet.Min mail virker ikke,og jeg har ikke kunne få hjælp fra familien, på grund af coronaen.

PAS PÅ JER SELV OG HINANDEN:

12.-1.-2018
Jeg vil gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår.
Mange kærlige hilsner fra Lillian29.4.2016
Jeg kan se der er nogen der har skrevet.Jeg kan ikke lige finde ud af, hvor jeres beskeder er lagt.Jeg er alene om at lave siden nu,så ind imellem går der lidt tid.Jeg håber I bærer over med mig..
Kh Lillian

6.-4.-2016
Så er foråret over os.🙂
Jeg håber stadig ,der er nogen der har glæde af vores side.
Jeg vil ,når vejret bliver lidt varmere,sidde i min udestue og redigere lidt.
Mange kærlige hilsner til jer alle fra Lillian

7.-12.-2015.
Så er vi på igen.Undskyld der er gået  så lang tid..
Nu vil jeg håbe det hele kører rigtigt igen. Mvh.Lillian

lørdag d. 27.-12-2014 ...Jeg har læst i JV, at  Margit Falkenberg, der var barn i 1930, fylder 90 år i dag. Stort tillykke skal der lyde herfra.

24 dec.2014 Alle ønskes en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår.Håber vi "tales ved herinde i det nye år.Mvh Lillian

8.sept.2014
Så gik den sommer. Jeg håber I alle har nydt den.
Nu begynder tiden, med hygge med siden igen.
Jeg kan se der har været nogle henvendelser. Jeg er flov over først at se dem nu. Jeg håber der er mange flere der vil fortælle om deres ophold, så vi kan få dem sat ind. Vi vil også meget gerne bede om
billeder og adresser til kontaktlisten. Mange der har været barn der, har nemmere ved at tale/skrive med et andet barn.
Mvh Lillian

6.april.2014
Jeg vil ønske jer alle et godt forår.
Jeg fandt lige dette link, hvor der er et par sekunder med leg i haven på Kysthttp://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.danskkulturarv.dk%2Fdr%2Fs%25C3%25B8nderjylland-augustenborg-og-sebbelev-1951%2F&h=bAQGeFhT6..Kh Lillian

7.januar 2013
Så er der atter gået et år.
Vi vil gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår.
De bedste hilsner fra Jeanette og  Lillian

d.3. juni 2013.Uha, det er godt nok længe siden og denne gang er  det desværre lidt trist der må skrives.
R.I.P. Svend Kallesøe og Kirsten Engelhardt .Begge døde d. 31 maj.2013
(de har begge været børn på "kyst").

Vh Jeanette og Lillian

billede fundet på faceboook fra da kyst hed sonnenshine

17.-01-2013
Godt nytår.
Det må vi nok sige vi får.Vi har lige fået et nyt medlem.  Velkommen.Elke Grauslund (lÿtzen)fra Tønder, var som 12 årig i 1954, indlagt på kystsanatoriet.Vi vil sætte hendes erindringer ind på siden med børnenes erindringer.Vh Jeanette og Lillian.

D. 16 december 2012.
Atter et år er gået, og heldigvis med en del nye.Velkommen til jer alle. Vi håber , vi kan få lov til at føre jer ind på  kontaktlisten. Send evt. et billede.enten nyt eller gammelt.Navn, adresse, evt. telefonnummer og e. mail.Ca hvornår I var på kyst og... om  I var barn(måske hvorfor i kom) eller om I var personale.
Vil I ikke  have navn på kontaktlisten, kan I sende den privat til mig (jlogh@adr.dk).
Jeg har en privat liste med alle navne på.
Undskyld det somme tider tager tid at få svaret. Efter blodproppen sidste år, tager tingene lidt længere tid.
Jeanette og jeg,vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul, samt et godt nytår.

14.-08-2012
Jeg satte lige vores side ind på facebook.
Der gik ikke mange sekunder før Vinni Helm Hemmingsen reagerede (hun fandt et foto, hvor hun var på ).Her er hvad Vinni skrev:

Hej Jette. Jeg var der i 1968 og vist nok i 6 mdr. Du må gerne føre mig ind på kontakt listen. Jeg kan ikke huske mange af børnene men jeg husker en pige fra Fyn som hedder Hanne, vi legede sammen. Så husker jeg en barneplejerske som hed/hedder Frk. Carstensen - hun var mægtig sød :-). Jeg har for en del år siden mødt en af lærene Eli mener jeg han hedder, det var lidt pudsigt.
Jeg var i Augustenborg sidste år, jeg har nemlig en veninde i Hørup Hav. Det var mærkeligt at se at sanatoriet var revet ned. Jeg huske vores gang igennem slotsparken for at komme i vandet ude på spidsen.
Kan du også ha' en rigtig god dag.
Qnuz Vinni


06-08-2012
Jeg har lige set ,vi har fået mail fra  Hanne Bente Simonsen
Hanne forsøger at finde ud af, hvornår hun (f. 13-04- 1960)lyshåret med naturkrøller og hendes søster Leila Marry Simonsen (f.1957)rødhåret, har været på kyst. Hanne siger der er noget der ringer ved navnet Hildegard.
Hanne mener de kom fra Nørrebro i København.
26.-06.-2012
Der er kommet et par nye til den sidste tid.VELKOMMEN.

Heidi Søgaard (dengang Østergaard Hansen ) barn okt.-dec. 1970
Ursula Jacob Horndrup(dengang Jacob) barneplejerske 1973-74
Margrethe Kristensen. (barn)

Jeg venter spændt på nyt. Jeg skal nok få tjekket siden, for jeg er ikke helt med på om jeg har fået nævnt alle.
Helle Sønniksen har fået ny mail. Dejligt at blive opdateret.TAK
Kh fra Jeanette og Lillian


15.-05-2012
Jeg undskylder meget ,at siden har været lidt forsømt.Jeg kæmper stadig ,med at komme ovenpå efter min blodprop.Samtidig er vi ved at flytte. Vi har været nødt til at finde en anden bolig ,i en etage.Vi flytter her den 1. juni og jeg håber så ,jeg får mere energi ,til at komme videre med siden.Mit telefonnr. bliver det samme, men min mail skifter til : jlogh@adr.dk Vores nye adresse skriver jeg ind under kontakt.
kh Lillian
Ps. HUSK at oplyse om adresse,mail og telefonændringer.TAK

16.02-2012 Der kan også komme noget godt ud af et ophold på sygehuset.En af mine medpatienter (Margith Berg) viste sig at have været  husassistent på kyst ca. 1970 sammen med min svigerinde Edith Ernst.Forleden inviterede hun Harry og mig hjem til morgenkaffe .Hun havde sagt der var en overraskelse.Det var Karen Dreier der også havde arbejdet sammen med de 2.
28.-01-12 GODT NYTÅR  til jer alle.
Jeg vil bare kort fortælle: det går fremad.Jeg har stadig svært ved at sidde her ved min pc.Jeg kan gå lidt uden støtte nu,jeg har trillet boller og  snørret sko, så der er fremskridt.Det tager tid, men jeg kæmper og skal nok komme igen.Det skal bestemt ikke afholde jer fra at kontakte os.mit snakketøj fejler ikke noget:-))KH Lillian
                    23.-12.-11

   Kære venner fra "Kyst" I ønskes alle en Glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår med håbet om, at det bliver muligt at ses i det nye år.
   Nu er Lillian heldigvis kommet hjem fra hospitalet og hun knokler hårdt med genoptræningen. Hun gangtræner med rollator udendørs og hun kan nu også selv lave kaffe, så det gå godt fremad. Hun er bare sej. Hun har dog ikke været på nettet endnu, men hun sender varme julehilsner til jer alle.
   hilsen Jeanette😘


6.-12.-11
    Lillian og jeg havde talt om, at arrangere et nyt træf sidst på foråret, og Lillian var begyndt at lede efter et sted, det kunne holdes, men nu er Lillian blev alvorligt syg og kan ikke klare dette. Hun ligger på Sønderborg sygehus med en blodprop i hjernen og er lam i venstre side.
Dette skete d. 26.-11. og hun blev overført til Odense, hvor hun heldigvis blev sat i behandling med blodpropopløsende medicin og efter 2 dage kom tilbage til Sønderborg.
Nu er hun igang med genoptræning og gør store fremskridt, hun sidder i kørestol, men har allerede gået lidt med rollartor og 11 trin op og ned ad trappe, men hun kommer ikke hjem lige med det samme, da hendes bolig ikke er egnet på nuværende tidspunkt.
   Så derfor ligger træffet nu i dvale, medmindre der er andre, der vil træde til og kan være behjælpelig med at finde et godt sted, det kan jeg ikke overskue fra København, men jeg sørger for at kontakte alle, så hvis bare vi bliver nogle stykker, skulle det nok kunne lade sig gøre.
Hvis der er nogen som har sendt mail til Lillian, så vil der gå noget tid, før hun kan besvare dem. I kan altid kontakte mig på tlf eller mail   jeanettefinne@gmail.com              22 51 51 55.
   Jeg kunne godt tænke mig at besøge Lillian i Sønderborg, men det kniber lidt med finanserne for tiden og det er ret dyrt med toget, så hvis der er nogen, som kunne skaffe mig et lift fra København til Sønderborg eller omvendt så har jeg mulighed alle dage i ulige uger, jeg kan slet ikke i lige uger.
Lillian sender hilsner til jer alle og glæder sig til at skrive her på side igen.
De bedste hilsner og tanker fra Jeanette


foto fra træffet 3.oktober 2009
15-11-2011
Jeg mødte Marie Gram forleden.Hun er så god til at huske navne.Hun sagde der havde været et par tvillingepiger.De var enæggede  og rødhårede.Deres navne var Helga og Ingeborg.Marie var der 1959/60
Vi håber der er nogen der kan huske/kender dem.
MVH Lillian
09-11-2011
Birgitte (og søsteren)kom til kyst som 3 årig i 1965 igen 67 ,69 og 71:Sangen hun kan huske lyder sådan:
Dernede på gaden der holder en vogn.
Den vil mig til fængslet køre,
Ak moder hvad har jeg dog gjort

-omkvæd-

du har dræbt den 7 årige pige
Der slet ikke tilhørte dig
Du har dræbt den 7 årige pige
som slet ikke tilhørte dig
Birgitte har aldrig hørt den andre steder og mener der er 6 vers.
MVH Lillian
08.-11-2011
Idag blev blev jeg ringet op af Birgitte Lauridsen.Birgitte og hendes søster Susanne kom fra Esbjerg og har været børn på kyst ad 4 omgange.Første gang sommeren 1965.Er der nogen af jer der kan huske dem???Birgitte vil senere finde billeder ,og sende til mig.Hun har også teksten til et vers ud af 6?, som hun sender og hører om I kender.
De bedste hilsner fra Lillian
29.-10-2011
Lige en vigtig meddelse: Hvis der er nogen der har sendt hilsner eller mail den sidste måned ,og ikke fået svar, er det fordi min pc gik ned.Jeg har fået ny, og derfor også ny mail.
jlogh@adr.dk
De bedste hilsner fra Lillian

25.-09-2011
SÅ HAR VI LIGE ET PAR VIGTIGE SPØRGSMÅL:
Skal hjemmesiden fortsætte???
Det håber vi selvfølgelig, men.... den er jo altså ikke gratis.
Nu bliver den betalt for et år frem, og så håber vi, I kommer med ideer til, hvordan vi gør for eftertiden.
HVORNÅR /HVOR skal næste træf holdes????
Maj er udelukket, der ligger for mange fester.
De bedste hilsner fra redaktørerne, Jeanette og Lillian

20.-09.-2011
Annette Jepsen(f.Gregersen)1956-57? har skrevet lidt igen.
Jeg har igen ført hendes brev ind under :børnene erindrer/Annette og Niels
11.-08.-2011
Der er 2 hold der har skrevet i gæstebogen.(SE venligst den side)
Zusanne Mühlenhoph Møllegaard (f.Knudsen)og hendes ældre søster Tina de var der juli-december 1966
Karin Ring-Pedersen (f. Danneborg) og hendes 2 søskende,Inge og Tina De mener de var der ca. 1965
21.-06.-2011
Så har vi held igen.
Der er atter fundet en ,der har arbejdet på Kyst.
Marie Carstensen hedder hun nu.Hun har været på kyst (jeg mener hun sagde)1955/56/57
Hun kan huske en der hed Ursula Carstensen og en der kom fra Avnbøl.Marie skal lige have en øjenoperation godt overstået, så får vi billeder og erindringer fra hende.

10.-05-2011
Der er lige kommet en besked på kontaktsiden.
Der er fra Niels og Annette Gregersen, som kom til Kyst ca. 1956.
Jeg skriver Annettes erindringer ind på :børnene erindrer/Annette og Niels
Susanne (min genbo) har sendt sine erindringer i gæstebogen.
22.-4-2011
Rigtig god påske til alle.
22.-4-2011
På grund af mange personlige fester i efteråret, UDSKYDES træffet.
Jeg har desværre ikke overskud til at arrangere et træf i år.

15.-04-2011 HVOR HELDIG KAN MAN VÆRE??
Jeg havde lige en samtale med en genbo idag.Vi kom tilfældig til at tale om kystsanatoriet, og så siger hun:Der har jeg været som barn. Det må uddybes nærmere.Jeg har bedt hende finde ud af, hvornår hun har været der og om der er noget hun kan huske.Hun kunne lige huske , hun var der som 5 årig,og  at tøjet var alt for stort.(fik lige at vide hun var der 1963).

30.-03-2011
Er der nogen af jer, der har passet/været på "kyst" , sammen med Martin Jakobsen.
Han har været der i begyndelsen af 70érne.
Han savner oplysninger, evt. billeder fra den tid.
Vh Jeanette og Lillian

06-03-2011
Så er det nye år godt på vej.Foråret venter rundt om hjørnet.
Vi er nødt til at høre om der er interesse for et træf i efteråret????????????
Vi har fået flere henvendelser.Hvis der skal planlægges noget, er jeg/vi snart nødt til at komme igang.Mvh Jeanette og Lillian
26-12-2010
Rigtig godt nytår til jer alle.
På forhåbentlig gensyn i september 2011
p.v.a redaktørerne- Mvh Lillian

12-12-2010 Jeg har ført Gurli ind under personale og kontaktpersoner.
Mvh Lillian
11.-12.-2010
JUHUUUUUUUUUUU. Nu har vi fået tre henvendelser mere.Dejlig julegave at få.
Marianne Mortensen har været på "kyst" ca. 69/70. Hun kan huske en store og lille Bente.
Lilla Andersen,født Walsted og Gurli Muckert ,født Hansen, har været sammen på "kyst" , for 38 år siden. Vh Lillian

03-10-2010
Vi får jævnligt spørgsmål om ,hvornår næste træf skal være.
Hvad mener I ???
Er det for tidligt om et år?
Hvis vi skal holde noget, har vi talt om uge 37 eller 39 i  2011. Da Jeanette arbejder i lige uger, kan der kun blive tale om ulige uger.
Jeanette kan kun træffes telefonisk for tiden.Hun har ingen pc.
Vh. Lis, Jeanette og Lillian


20.-09-2010 Jeg har glemt at oplyse ,jeg har fået ny e-mail.Håber, vi ikke har mistet nogen oplysninger ved det. jlogh@email.dk
Vh Lillian
Jeg har fundet et gammelt billede ,fra dengang "kyst" hed Sonnenschein.Det er sat ind under fælles foto og kystens historie.
26.-08-2010 Vi håber alle har haft en god sommer.
Vh. Jeanette og Lillian

06-07-2010 Jeg har modtaget en mail fra Vibeke.Hun sender nogle minder om sin tid på Kystsanatoriet .De er sat dem ind som en underside til "børnenes erindringer".
 
GOD SOMMER TIL JER ALLE 
VH Jeanette &
 Lillian
26.-06-2010 Hej Wivi,hvis du læser dette.
Din E mail adresse passer ikke.Den bliver ved med at blive sendt retur.Vibeke har været samme sted og har nogle billeder du kan få at se.Vh. Lillian
20.-06-2010
V
i har modtaget en efterlysning på hjemmesiden.
Det er en pige der har haft ophold på :
Nysted kystsanatorium på sjælland.
Hun hedder Wivi Jensen(fødtCarstensen).
Hun søger oplysninger om sit ophold.
Hun har opholdt sig der 2x3 mdr. i 1966-68.Hun ved ikke hvorfor hun var der.Hun har ingen billeder fra tiden , kan huske lidt om plejemoderen, men kender ikke hendes navn.Jeg har Wivis E-mail adresse liggende hvis I ved noget.
Vh Lillian
 .23.-05-2010 Rigtig god pinse til alle
Ja, som I kan se sker der ikke så meget herinde.Der er ingen der har sendt noget materiale.
Tove ringede chokeret idag.Hun havde læst ,hende og Karin stod for næste træf,( det var fordi de havde en ide ,og så trængte vi måske til fornyelse???).De vil helst have vi fortsætter.
Vi vil gerne høre ,hvor længe I mener der skal gå til det næste????
Gode ideer til træf /eller siden her, modtages gerne.
VH Jeanette og Lillian

30.-03-2010Rigtig god påske
  til alle.

Der er forespørgsler om, hvornår næste træf bliver.
Det bliver ikke i år. Vi skal jo helst have lidt nyt at fortælle hinanden.Der foreligger et stort arbejde i forbindelse med arrangementerne.Er der nogen der har lyst til at starte et op, er i velkomne.Har I gravet nye minder frem, så send dem endelig til os, så andre kan få glæde af dem.Vh Jeanette og Lillian

17.-02.-2010 Så fik jeg dem sat ind.De ligger under frk Madsens foto.Da jeg så trykkene, kunne jeg pludselig huske hvordan de blev lavet.Jeg blev selv som barn, sat til at lave linoleumstryk.Min far var sød at lave klodser , lige til at børnene kunne bruge.Jeg fik også helt nye knive med ,som de kunne skære med.Der var vild jubel, for det kendte de ikke.
Vh Lillian
17.--02.-2010 Vi håber alle er kommet godt ind i det nye år.
Jeg har lige været ved at rydde op, og fandt et par ting i gemmerne.I løbet af de næste dage, vil jeg få dem scannet ind og sat på siden.Det er et par søde tegninger fra børn og et utrolig dejligt brev fra en mor.Jeg skal nok skynde mig, ind imellem pasning af børnebørnene.
VH Lillian
17-12-09 
Redaktørerne vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt nytår, med tak for alt i det gamle.
Tak for opbakningen til træffet.
Vh Lis,Jeanette og Lillian

05-11-2009 Jeg har modtaget erindringer fra Gudrun Højvang Lorentzen.De ligger under :Højvang 63 --Vh.Lillian

07-10-2009  Ved træffet blev der lavet en indsamling til hjemmesiden på Margrethes opfordring og denne indbragte 965 kr. (godt gået venner) med vores egne bidrag kan siden nu køre videre i 2 år med ekstra sider, så send bare noget ind.
Tak for sidst Lis, Lillian og Jeanette

07-10-2009 Jeg har idag modtaget en mail fra Else.Hendes ven
Steen havde brugt vores træf som oplæg til en tale.Jeg har sat den ind som underside (eftertanker)til foto fra træf 2009.
Tak for alle de dejlige tak fra jer.Vh. Lis, Jeanette og Lillian

04-10-2009 Så har vi købt eksta plads.Lis, Jeanette og jeg har hver givet ekstra 200 kr.,for at det skulle kunne lykkes.
Jeres indsamling hjalp til at få selve hjemmesiden til at køre.TAK.
Nu kan den køre et år mere.I finder billederne under træf 2009 og på en underside til :fra lokalhistorisk, finder I billederne fra Eli.

04-10-2009  Vi er blevet enige om, der skal nye folk til at arrangere næste gang.Vi har udset os Karin og Tove til at tage over.I er dog stadig velkomne til at komme med forslag.
Vh Lis, Jeanette og Lillian
04-10-2009
: Så har vi træf 2009 godt overstået.Jeg har sat et par billeder ind på en underside til træf 2009.Desværre er der ikke så mange , vi har brugt for megen plads.Enten skal vi slette nogle af de game billeder, ellers skal vi ofre at købe mere plads???
Tak for en hyggelig dag.Vh Lis Jeanette og Lillian

Under :rekreation 31 har vi modtaget og skrevet Margit Falkenberg´s erindringer .På fotosiden er der 2 gamle billeder fra 1931 Vh Lillian
15.-09.-09 Betalingsfristen er udsat til d. 22.-09.-09 p.g.a. Lillians fravær.

15.-09-09 Så er den gal igen i vores lille familie.Jeg er ikke hjemme og modtage besked de næste par dage.Kontakt venligst Jeanette.
Vh Lillian
10.-09.-09 Er der nogen, som har adresse eller tlf. nr. 
JENNY "KUMMERFELDT" JAKOBSEN??? 


06-09-09 Er der nogen der IKKE har modtaget invitationen?????

05-09-09 Jeg har lige modtaget et brev fra Ebba Møller.Hun kan desværre ikke komme til træffet, men hvad hun alt kan huske.Det er sat ind på Ebba Møller58/59. +(underside med hendes poesibog)Vh Lillian
04-09-09 FORESPØRGSEL! Har nogen af jer fra sønderborg og nærmeste omegn ,lyst/mulighed for at have en boende.????Det er i forvejen dyrt for de andre at rejse herned, så det kunne være en stor hjælp med en overnatning.Vh Lis, Jeanetteog Lillian
04-09-09 Jeg har modtaget en mail fra Bente Jørgensen (barn 1955)Hendes enrindringer er lagt ind på siden Bente Jørgensen 55.
Vh Lillian
21.-08-09 På mandag når jeg kommer hjem fra København, få jeg lavet et nyt kontonummer til indbetalingen.Jeg vil bede alle om at sende pengene den vej, så hver indbetaling er registreret.Husk at skrive kyst samt jeres navne.Der var en del problemer med at se hvem der havde sendt sidst.
Vh Lillian
19-08-09 Jeanette og jeg sidder her i sommervarmen og planlægger de sidste detaljer ang. træffet.
Vi sender en e.mail  eller brev rundt ,vedrørende tilmelding og betaling til træffet d. 3.oktober.Se venligst nærmere under træf 2009.Sidste tilmelding 15. september.Vh Jeanette og Lillian
04.-05.-09 SÆT X I KALENDEREN !!!!!  NYT TRÆF!!!!!
Det næste træf bliver lørdag d. 3. oktober 2009 i Ulkebøl Forsamlingshus i Sønderborg. 
Kl. 14.00 serveres kaffe m. lagkage og småkager til 45 kr. 
Kl. 17.30 er der åben buffet til 200 kr.
Drikkevarer priser: Vin 135 kr. Øl 25 kr. Sodavand 20 kr.
   Vi glæder os til at se jer alle igen. Mange hilsner fra Lillian , Lis og Jeanette

02.-05.-09 Der kommer en del henvendelser om hvornår der er træf.
Lis Petersen og Jeanette er i fuld gang .DE MANGLER HJÆLP.
m.v.h. Lillian

22.-03-09 Vi har modtaget dette fra Lis Petersen på kontaktsiden.
Ja nu nærmer planlægningen sig. Jeg vil meget gerne lægge hus til festudvalget. jeg vil også gerne være med ved borddækning o.s.v. Når vi er mange er det jo ingen sag. Jeg har undersøgt hvad de forskellige hoteller koster, men i disse krisetider er det jo mange penge ca. 1000kr. for en week-end med mad en hel dag og overnatning. Men som sagt hvis der er nogle der giver en hånd med til det ene og andet er det ingen sag hvis vi lejer et lokale og bestiller maden ude fra. Mangler tilbagemeldinger.

02-03-09 Jeg har sendt en mail rundt , men 2 bliver ved med at blive sendt tilbage.Da min pc. igen igen har været nede, kunne jeg godt tænke mig i alle lige skrev hjem til mig selv, så de er opdaterede.TAK
Mvh Lillian

Hej allesammen!
Så er det ved at være tid til bestilling af lokaler osv. til vores træf.
HVEM VIL HJÆLPE?????????
Vi mangler folk til planlægning,indkøb,indbetalinger osv.
Jeg (Lillian), må trappe lidt ned i år.Begge vores døtre skal opereres og skal have konfirmationer.Jeg kan simpelthen ikke overskue det i samme omfang som sidst.
I kan kontakte Jeanette hvis I har tid/lyst/overskud til at hjælpe.Jeanette kommer her til øen i nærmeste fremtid, så det ville være rart ,hvis der kunne holdes et indledende møde.
Jeanette kan træffes på 22 51 51 55 eller hendes email
finne@newmail.dk
De bedste hilsner til alle fra Lillian
-------------------------------------
Da Jeanette skal arbejde hveranden weekend og jeg ikke kan 5.sept.er der kun 22 aug.- 19. sept.- eller 3.okt.
-------------------------------------
30.januar 2009.Vi har nu været inde og redigere adresser ,Email og tlf.nr.
Husk at melde hvis der kommer nyt.Vi mangler et par billeder til kontaktsiden.Ikke alle kom tæt nok på til træffet.Vh Jeanette og Lillian
14. januar 2009.
HJÆLP
Nu snerper det snart hen ,hvor vi skal tage bestemmelse til ,hvad vi skal til septenber.
Hvilken dato (jeg kan ikke d. 5.)og HVORDAN skal vi gøre det.
Skal vi gå ud på en restaurant og spise og derefter tage kaffen et sted hvor vi kan være mange?.
Skal vi leje et lokale til det hele som sidst?
Skal vi tage et weekendophold?
Vh.Jeanette og Lillian
Hvem har lyst til at hjælpe?

13.januar 2009.
Jeg har fået svar fra pastoratet i Lyksborg.Pastor Fuglsang Damgaard ,der hjalp mange sydslesvigske børn til kystsanatoriet ,er død for flere år siden.
Enke Christiansen fra menighedsrådet har også forhørt sig på Dansk Sundhedstjeneste i Flensborg( de sender skolebørn på rekreation i DK.)
De gamle arkiver er desværre destrueret da de flyttede til nybygningen.
Tak for hjælpen.Vh Jeanette og Lillian
3.januar 2009
Jeg har meldt mig på Facebook og sat billeder ind af kyst.Jeg håber det vil lykkes den vej at finde nogle flere.Vh Lillian

Alle ønskes et rigtig godt nytår
Tak for den store opbakning i det gamle.
Hvor var det dejligt at møde jer alle sammen.
Vh Jeanette og Lillian

Glædelig jul, det højt skal gjalde
det skal lyde til jer alle.
Tak for året som er gået
Vores mål, det blev jo nået.
Det der glæder os to mest
er, at vi jo atter ses.
husk nu træffet i september,
med datoen vi stadig kæmper.
Hvordan,hvor længe og hvor henne?
Vi mangler jeres råd og stemme..
Se bare hvor hurtigt tiden går.
Vi ønsker jer et sundt og godt nytår.
De kærligste hilsner fra Jeanette og Lillian

artikel fra Flensborg Avis d. 2. okt. 2008
07-11-08
vi søger gode ideer til ,hvordan vi finder flere.
Skal vi sætte opslag op,skal det i aviser osv?
Vh Jeanette og Lillian
05-10-08
Der er lige indløbet en mail fra Susanne Matthiesen (f. Wenderhold).
Hun kan se hun står sammen med Vibeke ,på billedet fra fastelavn.
Hun blev ,sammen med en der hed Beate, sendt fra Dansk Sundhedstjeneste i Flensborg ,til Kystsanatoriet .
Hun var der febr,marts, apr.1969.Vh. Lillian

05-10-08
 Er der nogen ,der ved hvor pastor Vagn Fuglsang Damgaard og hans børn Bente og Holger er?
Pastor Fuglsang Damgaard har hjulpet mange af børnene fra Lyksborg , til et ophold på "kyst".
Vi har også hørt om en Berit Rose der var ansat og de 3 søskende Michael, Martina og Inga Withchokski (vi ved ikke hvordan efternavnet staves)??
Vh Lillian

04.-10-08
Stor tak til  Sydslesvigske forening og til Flensborg Avis. 
I var dejlig hurtig ude med vores eftersøgning.

Vi har lige modtaget denne side af  Monica Buhmann,"barn" fra Flensborg.
I kan se artiklen forstørret under fælles fotoalbum. Vh Jeanette og Lillian

30.-09-08. Vi har kontaktet SYDSLESVIGSK FORENING og håber vi her igennem kan få hjælp til at få fat i flere.Har I gode ideer ,til hvad vi ellers kan gøre, så kontakt os endelig.Vh Jeanette og Lillian

28.-09.-08 efter en eftertælling er vi nu nået op på 75.Vh Lillian
28.sept.2008 Så fik vi afleveret den sidste cd-r.Tak for din tålmodighed Doris og tak for kaffe.Vh Lillian
09.-09.-08 er der nogen der ligger inde med billeder fra træffet, vil vi meget gerne sætte dem ind på siden.Vh Lillian og Jeanette
Velkommen til alle jer nye.
07.-09.-08 Så har vi fået en ny henvendelse.
Else Dam har været barn i 1958/59? hun er også ført ind på kontaktlisten.
Vh. Lillian
25.o8-08 En virus har været på spil på min pc.Den har ædt alle mine adresser.Vh Lillian
01.-08.-08  Flere spørger om der kommer et nyt træf
Vi regner med det bliver september 2009
Vh. Lillian
30.-08.-08 Vi har fået 2 nye henvendelser .Bente Madsen(Johansen)var 11år og hendes søster Birgit(Johansen) var 8 år i foråret 1968

 Vi har været rundt med de fleste cd.(Undskyld den lange ventetid.)
Doris Bødkjær, vi har ikke glemt dig, vi kunne bare ikke nå det i lørdags.
Vh. Lillian
01.-07.-08
Redaktionen holder lidt sommerferie.
Alle ønskes en god sommer
venlige hilsner fra Jeanette og Lillian
28.-03.-08
Så er der kommet flere billeder på kontaktlisten.
Det hjælper os gevaldigt ,så vi kan huske hvem i er.
Ved et tilfælde fandt jeg en lille artikel på JV. e-avis.Den er sat ind under artikler.Vh. Lillian
23.-03.-08
JOG.Nielsen har sendt et link til sin hjemmeside.Der kan man læse om hans ophold på "kysten" 1945/46  http:/jognil.dk/  Vh.Lillian
19.-03.-08
I ønskes alle en god påske!!!
Under "Børnenes erindringer" er der lagt kommentarer, som blev skrevet på papirene ved træffet 1. marts. Der er også tilføjet nogle flere "børn på kontaktlisten. V.h. Jeanette

15.-03.-08
 Flere navne og billeder sat ind på kontaktlisten.Vh. Lillian

07.-03.-08
Så er artiklen fra Jydske Vestkysten skrevet ind og sat nederst på siden Vh. Lillian

07.-03.-08
Lis John Petersen har lige været med artiklen fra jyske vestkysten.
Hendes mand har gjort den mindre, så den kan være på et A4 ark.
Jeg skal lige finde ud af om vi kan få den sat ind, så alle kan læse den, eller om jeg skal skrive teksten af.
Hav lidt tålmodighed med mig, Det kommer, bare langsomt. Vh. Lillian

07.-03.-08
Jeg har sat ,nogle af de gamle billeder vi har fået, ind på siderne.
HJÆLP!!!!!
Jeg har lavet en side nederst,med billeder vi modtog på dagen.
Det gik lidt hurtigt, så vi mangler lidt oplysninger. Vh Lillian

05.-03.-08
Jeg har lavet en side med Doris Bøtkjærs poesivers fra 1956
ps.vi har så mange billeder, at selv om vi har fået lavet hjemmesiden større, er der ikke plads nok.Det er da bare dejligt.

02.-03.-08
Så er der lagt lidt videoklip og billeder på siden.Vh Lillian

02.-03.-08
TAK ER KUN ET FATTIGT ORD, men....

TUSIND TAK TIL ALLE I FREMMØDTE.
 TAK FOR BLOMSTERNE,TAK FOR TALERNE,tak for pengene
 TAK FOR KAGERNE, TAK FOR HJÆLPEN
 TAK TIL JYSKE VESTKYSTEN -Flot arbejde

Tak piger for jeres store arbejde
Tak til Inga for borddækning og servietfoldning
Tak til Jeanettes og min mand fordi de har været så tålmodige med os i den sidste tid.
Ps. de indsamlede penge er blevet brugt til at forlænge hjemmesiden.
Store knus og på gensyn  i august eller september næste år
Vh. Jeanette og Lillian

02.-03.-08
der er lagt et par videoklip ind fra træffet.Vh. LIllian

29.-02.-08
Puha i morgen sker det.Nu er jeg ved at være spændt.
Det bliver dejligt at se hvem I er. PÅ GENSYN. Vh Lillian

28.-02.-08
Jeg har idag lavet en ny side: Marie Gram 1959/60 Vh Lillian

27.-02.-08
Jeg har skrevet til Hjemmet og Familie Journalen idag.
Fj har møde i morgen om det evt. kan lade sig gøre.Vh Lillian

25.-02.-08
Der vil blive et lille ekstra møde fredag d. 29 feb. kl. 19.30 se på siden "træf 1. marts". Vh Jeanette

25.-02.-08
Så er maden bestilt.17 personer "kun" til kaffe og 47 hele dagen.
Vi glæder os til at se jer.Vh Lillian

23.-02.-08 Vi har fået en  ny , der gerne vil på kontaktlisten
Lene Arentoft barn 1964 Vh. Lillian

22.-02-08
Idag kom tre nye tilmeldinger, så vi er oppe på 68 fundne personer:
13 er tilmeldt til kaffe og 43 personer er tilmeldt til hele dagen.Vh Lillian

22.-02.-08
Jeg har modtaget billeder fra Birgit "Nielsen" Jacobsen og sat den ind på en ny side.Vh Lillian

13.-02.-08
Vi er nu fundet 65 ----  ja, femogtres "børn" og personale Vh. Lillian
05.-02.-08
Barneplejerske Ebba Møller ansat 1.-3.-58 - 1.-3.-59 er kommet på kontaktlisten.

04.-02.-08 
HUSK SIDSTE TILMELDING TIL TRÆFFET ER 11.FEBRUAR.
(Vi kan højst strække os til 23 februar, på grund af maden).

24.-01.-08
EFTERLYSNING:
Jeg søger oplysninger om en barneplejerske Karen Frandsen, hun var ansat på Hasle spædbørnshjem i Århus 1957-58. Er der nogen, som kender hende derfra eller fra andre steder?? Er der nogen, som kender stedet??? Venligst kontakt Jeanette tlf. 22 51 51 55. 

24.-01.- 08
2 fra personalet, samt en ægtefælle meldt til idag.
Et enkelt nyt billede lagt ind på fotosiden. Vh. Lillian

17.-01.-08
Så står kontonummeret på siden med træffet.Vh.Lillian

16.-01.-08
VIGTIGT: I morgen sætter jeg nummeret ind til indbetalingen. Vh. Lillian

16.-01.-08
Min mand og jeg har lige været på lokalhistorisk arkiv i Augustenborg
Sikken en modtagelse. Alle var så søde og hjælpsomme.Tak.
Vi fik en god snak med bl.a Eli Kristensen som var skolelærer for "kyst".
Han kommer til kaffe d. 1. marts og vil senere vise os rundt på lokalhistorisk. Vh Lillian

15.-01.08
Lillian har i dag lavet en ny side med foto"Edith Ernst 69-70".
Vi har nu kontakt til 50 personer, de 23 har meldt sig til træf plus 6 ægtefæller. Personaleside er blevet opdateret i dag med masser af nye navne, så nu har vi navn på 78 personaler, vi mangler bare nogle adresser.V.h. Jeanette

14.-01.-08
Vi er nu oppe på 21 tilmeldinger til træffet.
Pernille Pischinger opfordre til, at man tager vellignende fotos med fra den tid, som svarer til opholdet på "kyst" 

11.-01.-08
Vi har lige modtaget tilmeldinger fra 3 søskende , bager 1 kage

Jeg har sat et svar fra en museeumsmand ind på kystens historie
Vh. Lillian


10.-01.-08
Vi har modtaget en ny tilmeldig idag, bager 1 kage
V.h. Lillian

08.-01.-08
Vi har nu modtaget billeder fra Erna Dantoft. De er sat ind på Erna´s foto
Erna har arbejdet med Wenneberg og vil besøge hende i løbet af ugen.V.h. Lillian

08.-1.-08
Så er det blevet tid for den endelige tilmelding og betaling til træffet d. 1. marts. Tilmelding kan ske pr. e-mail eller tlf. til Jeanette eller Jette Lillian. Betalingen skal ske til Jette Lillian på postanvisning eller hos hende privat senest mandag d. 11. februar, da maden skal bestilles og betales forud. Ved tilmeldingen vil vi gerne vide, om I deltager i både kaffe og middag eller kun en af delene, og hvad I ønsker at drikke til maden af hensyn til indkøb af drikkevarer. For adr. og tlf. nr. se Kontaktlisten.
Jeg har reserveret overnatning på Vollerup Vandrehjem tlf. 74 42 39 90 eller mail vollerup@c.dk . Vi glæder os til at se jer. Vel mødt.V.h. Jeanette

06.-o1.-08
Vi har modtaget en mail fra  Jettie Nielsen.Hendes mor ,Edith Nielsen og moster Tove, har haft ophold først i 30erne.
Ingen af dem lever mere, men Jettie vil sende nogle billeder samt brevkort ,sendt til dem under opholdet.
Vi glæder os til at modtage dem. V.h. Lillian

Godt nytår til alle

25.-12.-07
Idag har vi modtaget en ny tilmelding til træffet. V.h.Lillian

16.-12.-07
Jeg har været i byen idag og tilfældigvis havde en af damerne arbejdet på kyst. Erna Dantoft vil finde billeder og andet efter jul.  V.h.Lillian

14.-12.-07
Nu er vi ved at hænge sedler op på plejehjem og i børnehaver, for at se om der er nogen der kender nogen.V.h. Lillian

9.-12.-07
EFTERLYSNING: Vi søger hjælp til at finde ud af, hvad der er blevet af fotograf  S. Bergmann  Ørstedsgade 62  Sønderborg. Vedkommende har taget gruppebilleder fra "kysten" 1962-63, og måske har dette været en årlig tradition. Eksistere der flere foto fra andre årgange eller andre episoder af denne fotograf ????? HJÆLP. V.h. Jeanette 

7.-12.-07
I dag er der blevet lagt menu og priser på "træf 1.-3.-08" og vi har nu kontakt med en person mere, det giver 42. V.h. Jeanette

4.-12.-07
Vi har nu rundet de fyrre personer, vi er faktisk oppe på 41. V.h. Jeanette

30.-11.-07
Alle ønskes en god weekend.Vh. Lillian

25.-11.-07
Så har jeg endelig fået I. Karstensens billeder skilt ad og sat rigtigt ind i fotoalbummet. Vh .Lillian

24.-11.-07
Der er flere nye indslag på "børnenes erindringer"  V.h. Jeanette

22.-11.-07
Nye indslag på "børnenes erindringer" og Jeanettes historie er flyttet til "en 4-årigs minde 54".  V.h. Jeanette

21.11.-07 
Så nu er alle artikler fra Conrad skrevet ind under lukning af Kyst.
 Evt . stavefejl o.a. rettes senere🙃. Jeg ville bare skynde mig at få dem ind.
vh Lillian

21.11.-07 Nu mangler jeg "bare" at skrive 5 artikler ind.V.h.Lillian

21.-11.-07
I torsdags havde vi en efterlysning af flere "børn" og ansatte i Flensborg Avis, og i dag har vi sat en efterlysning i dr.dk/syd. V.h. Jeanette 

20.-11.-07
Min pc virker igen, så et par avisartikler og en ny side med frk Conrads opsigelse og anbefaling er lagt på.. vh. Lillian

18.-11.-07
Lis Wrang Lindemann er kommet på kontaktlisten. Vi søger flere til listen.
Der er tilføjet 4 nye på personalelisten + lidt småjusteringer.
Der er oprettet en ny side "Træf 1. marts o8". Forslag og tilmelding modtages. V.h.  Jeanette

12.-11.-07
Vi har nu fastsat en dato for et træf. Det bliver lørdag d.1. marts 08 i Sønderborg. Det kunne evt. blive på Vollerup vandrehjem, da de også laver mad til arrangementer, og dem der kommer langvejs fra har mulighed for billig overnatning, men det er kun datoen, som ligger fast.
 Med hensyn til rammer og indhold vil vi gerne have jeres gode råd og forslag, så det bliver et godt arrangement. Det ville være en hjælp, hvis I allerede nu ville tilmelde jer, (ikke bindende) så vi har en ide om hvilket antal vi arbejder ud fra. Så send os jeres ideer og tilmelding, så vi kan få oprettet en ny side angående arrangementet.  V.h. Jette Lillian og  Jeanette 

10.-11.-07
Ny artikel på "Kystens lukning"  V.h.  Jeanette  

9.-11.-07
Der er kommet en ny artikel på "Kystens lukning" og nogle opdateringer på "Personale".
 Torsdag d.15.-11. vil der måske komme en efterlysning af kystbørn i Flensborg Avis, som udkommer i et oplag på 15.000.  V.h.  Jeanette

7.-11.-07
Der er kommet en ny side "Kystens lukning" med en avisartikel. Der vil komme flere artikler, efterhånden som jeg har tid til at skrive dem ind. Så vil jeg lige notere det her. De er blevet tilsendt fra Margrethe "Conrad" Buch.  V.h.  Jeanette

6.-11.-07
Der er tilføjelser på personalesiden nederst.  V.h. Jeanette

3.-11.-07
Under " Elses dagbog" er tilføjet et læserbrev, skrevet i forbindelse med lukningen af kystsanatoriet.  V.h.  Jeanette

31.-10.-07
Jette Lillian har stadig problemer med sin pc, derfor har jeg indskrevet hendes minder på en ny side "Frk. Madsens minder" fra hendes egen hjemmeside www.j.l.ernst.webbyen.dk . Det er lykkedes for hende, at få omlagt hendes og Højvangs fotosider for et stykke tid siden, så de kan forstørres.  V.h.  Jeanette

24.-10.-07
Der er kommet en ny side. "Conrads foto 72-74".  V.h.  Jeanette

16.-10.-07
Nu har jeg lært at lægge foto ind på Kontaktlisten, så send et billed, hvis I har lyst til det. V.h.  Jeanette 

14.-10.-07
Der er kommet en ny side, som hedder "Lærer Christensen" V.h. Jeanette

13.-10.-07
Der er kommet en ny side, som hedder "Ansattes indlæg". Vi modtager gerne små eller store indlæg til denne side.   V.h. Jeanette

12.-10.-07
Der er nu kommet en ny side, som hedder "Opstarten".
Der er opdateringer på Personalesiden. OBS vi mangler oplysninger og små kommentarer til denne side fra jer, den skulle gerne være mere korrekt.  V.h. Jeanette

11.-10.-07
Vi har nu fået ny adr. på vores hjemmeside www.kystsanatoriet.dk , da vi syntes det er mere praktisk, og chancerne for at komme i kontakt med flere  måske er større.

Jette Lillian har i øjeblikket problemer med sin nye pc, så hun har svært ved at arbejde på siden. Hun håber, at det snart bliver ordnet. I mellemtiden arbejder jeg videre i mit eget sindige tempo. V.h.  Jeanette


Gitte Olsen 26.01.2020 08:16

Jeg var på Nysted kystsanatorium ca 64 /67 .. . Jeg vil gerne vide om man på Nysted arkiv kan finde frem til nøjagtig årstal ..

Pernille Frederiksen 29.01.2018 13:32

Hej Findes der en optegnelse eller oversigt over de børn der har været der? Jeg ved min nu afdøde mor har i midt 60érne.
DBH Pernille

Margit Andersen 12.10.2014 21:12

Hej, jeg faldt over hjemmesiden, Augustenborg kystsanatorie. Min mor var på sanatoriet fra 1942 til 1943. Hun var meget glad for at være der. Margit

lone guldberg Dyrager 05.10.2014 13:00

Det jeg husker er en Ilsø, en ged der stod bundet, en stor sovesal, en karrusel med cykler, en have med masser af frugt overfor hovedindgangen. Lone

gitte 10.01.2015 22:00

Hej jeg hedder Gitte har været på Kysten fra 55 og flere gange

lone guldberg Dyrager 05.10.2014 12:52

Hej alle sammen! Min lillesøster og jeg har været på kystsannatoriet i nysted, af flere gange først i 60erne, hvorfor vi har har været der ved jeg ikke? Lone

jette 30.09.2014 21:32

Husker med RÆDSEL Fr. Ilsø... Gru og uhygge er mine søskendes minder fra dengang i midt 60érne. Hun blev fyret. Men efterlod et traume for livet.

Inge Larsen 05.08.2021 09:06

Hej Jette, fr.Ilsø husker jeg også med stor rædsel! Der var en mega stor død edderkop i mine havregryn. Kunne ikke spise det, men det tvang hun mig til🥲

Mogens fra Odense 09.10.2013 02:13

er meget glad for at se jeres side. Nogen der kenskabt til Sanatoriet send noget gerne foto og besked til mig mk-42@youmail.dk. vil meget gerne træffes. Mogens

Mogens fra Odense 09.10.2013 02:05

Jeg har lige som Lillia fra ? været på Nysted kystsanatorium som lille måske 3 - 5 år. ved ikke hvorfor. jeg stammede meget ? hvad kom man eller der for ???

per eriksen 26.07.2013 16:01

var på kystsannatoriet i nysted i 1943-44 som 3-4årig husker man kun at man savnede sine forældre der var meget lav-vande og jeg fik en gynge i hovedet
og kom

Bente Mølgaard f. Olsen 12.09.2013 20:41

Ja,tænk sig, vi så ikke vores forældre i to til tre mdr. Hvert år fra 1961 - 1965. Min søster er årgang 55 og jeg 51 i 62 var vores lillebror med 3 år. mor Far?

sannie Thomassen født Hørby 14.05.2013 19:41

hvem kan hjælpe mig var på kystsanatoriet Nysted 1969. jeg ved ikke hvorfor men det står for mig som en frygtelig tid, er det muligt at få akt indsigt??

Bente Mølgaard 12.09.2013 20:28

Hej! Sannie. Min lillesøster og jeg har været på "kysten" i Nysted fire gange. Fra 1961- 1965 husker du plejemor og Ilsø, hilsen Bente mølgaard f. Olsen

Lillian 19.05.2013 10:51

Vi kan desværre ikke hjælpe dig med, hvordan du får akt indsigt.Der er en side der hedder www. børnehjem.nu. Prøv den.Svært som barn at komme hjemmefra.

Margrethe Copnrad Buch 05.09.2012 10:57

Hej Lillian og Jeanette.
Glæder mig til vi skal have træf igen
Hilsen Margrethe

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 17:47

Jeg har opholdt mig på Kystsanatoriet i Augustenborg i 1961. Jeg var ikke glad for at være der. Har prøvet at glemme men ønsker at arbejde med erindringerne

19.09 | 12:26

I højre side evy og tommy

19.09 | 12:24

Evy Yvonne Langkjær er personen der står op her, min storesøster til Tommy Brian Clausen---> Nu Tommy Bundgaard Clausen

16.06 | 08:39

Hej jeg hedder Sanne Bidstrup (f.Dall), 1956. har fået fortalt, at jeg var på 'Augustenborg ' i nok 4 mdr. i 1961, var omk. 5 år. Må have været kystsanatoriet.