Frk. Højvangs erindringer
Kystsanatoriet (Frk.Højvang)
Når jeg husker tilbage, mindes jeg en rar fornemmelse omkring Kysten.Der var en god stemning,personale og børn imellem, jeg var glad for at være dernede.
Anderledes har det jo været for børnene,de kom fra deres vante omgivelser, til et nyt sted og egn, og afstanden var jo enorm dengang.    Og så var der faste rammer, og mange børn og voksne at forholde sig til, så de må have følt sig "helt alene " i en ny verden.
Jeg husker også =tandkrus,vaskeklude og håndklæder på række i forrummet til bruseren, det var start på dagen, derefter morgenmad.Det var fast ritual.Og karbad en gang om ugen, der foregik i kælderen.Der var varm mad til middag, og rugbrød til aften, og det var rigtig mange stykker der blev smurt med forskelligt pålæg, når alt det smurte var spist, var der fedtemad for resten, og dem var der rift om.Maden blev serveret af personalet, og serveres på en pæn måde, ellers blev det påtalt af Plejemor.
Jeg husker også =Henny. Hun blev konfirmeret, mens jeg var der, der blev holdt en fin fest, for Henny og hendes familie,Plejemor(Frk. Andersen) var også gæst, og jeg var med til at servere.
Jeg husker = Aften og de nattevagter vi havde, og vagtstuen der var ofte nogle af de store piger, der kom ind når jeg havde vagt, så hyggede vi .Det kan ses på billederne, der er også billeder fra Hennys konfirmation.De store foto er fra en  avis, der ville skrive en artikel, men jeg husker ikke hvilken avis.
Jeg husker også= når vi om sommeren gik ned til badestranden, hvor der var en badebro, det var ren fornøjelse,så sang vi mens vi gik gennem skoven.
Jeg husker også= tøjet især pigerne og de lyserøde, med lodden vrang, dem var de ikke vilde med.
 Men jeg husker også , at der var nogle dejlige piger og drenge, der som vi,både var glad for at de skulle hjem, og alligevel kede af at skulle derfra.

Det var nogle af de ting jeg især husker,men der er mange flere oplevelser, det ved jeg, men de må komme senere.

Lidt om mig selv: Ja, jeg blev ved børnene, jeg tog barnepleje uddannelsen på en vuggestue i København, før jeg tog til England et års tid,og jeg er vokset op i midtjylland.Efter Kyst.Fik jeg en stilling på Hovedgård Børnehjem. Jeg blev gift i 1965 fik 3 børn, og startede som dagplejer i 1972, efter at vi havde bosat os i Ikast, det gjorde vi i 1967. Jeg gik på efterløn i 2003, og kan nu hygge mig med 3 børn/svigerbørn og 11 børnebørn.

Mange hilsner.      Gudrun Højvang Lorentzen.

Karin Slot 31.03.2015 16:37

Gudrun
Var det Børnehjemmet Hovedgård Kattrup du arbejde på -
forsøgt at finde opl.omkring stedet kan intet find
har måske oph mig der i 3 mdr i 49

anita hansen født rasmussen 26.04.2014 19:13

jeg kan kun huske at det var et rart sted så kan jeg huske at vi havde en gammel bil som vi legede i og pigerne havde ternede nederdele tror jeg

Viola 06.02.2014 16:26

Hej Gudrun ! Du har arbejdet på Hovedgård Børnehjem. Her blev jeg anbragt som nyfødt juli 1955 til maj 1956 - Historie - Billeder herfra ?? Mvh Viola

Bente Mølgaard født Olsen 11.09.2013 23:59

Hvor er det mærkeligt, at tænke på og læse, hvad i husker fra den gang. Min lillesøster og jeg har været på kysten flere gang, vi er årgang 51 og 55. Kom i 1960

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 17:47

Jeg har opholdt mig på Kystsanatoriet i Augustenborg i 1961. Jeg var ikke glad for at være der. Har prøvet at glemme men ønsker at arbejde med erindringerne

19.09 | 12:26

I højre side evy og tommy

19.09 | 12:24

Evy Yvonne Langkjær er personen der står op her, min storesøster til Tommy Brian Clausen---> Nu Tommy Bundgaard Clausen

16.06 | 08:39

Hej jeg hedder Sanne Bidstrup (f.Dall), 1956. har fået fortalt, at jeg var på 'Augustenborg ' i nok 4 mdr. i 1961, var omk. 5 år. Må have været kystsanatoriet.